WWW.ESZPERANTÓ.HU

Eszperantó könyvek, könyvtárak, szépirodalom


Magyarországi könyvtárak
 • Országos Idegennyelvű Könyvtár, OIK
  Budapest, Fajszi gyűjtemény

  Az Országos Idegen­nyel­vű Könyvtárban (régi nevén Gorkij-könyvtár), – OIK, címe: Bp. V. Molnár u. 11. – több mint 600 eszperantó könyv, kazetta, CD található - és kölcsönözhető.

  Könyvtárközi kölcsönzéssel a településeden, a hozzád legközelebb eső könyvtárban is megkaphatod őket, nem kell a használathoz feltétlenül Budapestre utazni!

  Az OIK katalógusa onlájn kereshető: https://www.oik.hu/monguz/index.jsp?page=search .

  Az OIK 2001-ben vette át a több mint 10.000 kötetes Fajszi-gyüjteményt, amelyben szinte minden híresebb akkori eszperantó könyv megtalálható volt. A Fajszi-gyüjtemény könyvei nem kölcsönözhetőek, de a helyszínen előzetes bejelentkezéssel kutathatóak (tel: 1-3183688). Az OIK 2002-es évkönyvében olvasható Zsebeházy György érdekes tanulmánya: "Tallózás a Fajszi-gyűjteményben".


"Somogyi Károly" Megyei Könyvtár,
Szeged - eszperantó gyüjtemény

 • A Szegedi Városi és Megyei Könyvtárban Farkas Ernő kezdeményezésére 1961, július 23. óta működik az "Magyarországi Eszperantó Könyvtár és Múzeum", amely ma több mint 3000 könyvet és 200-nál több folyóiratot regisztrál.

  A könyvtár címe: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4, tel: 62 - 425525 / 201 mellék.

  A szegedi könyvtárban található eszperantó könyvek közül mind lekérhető könyvtárközi kölcsönzéssel - érdemes kihasználni a lehetőséget!

  A könyvtár katalógusa onlájn is kereshető: http://corvina.sk-szeged.hu/WebPac/CorvinaWeb?action=advancedsearchpage.


Könyesboltok, könyvszolgálatok

Virtuális könyvtárak


Főoldal
Facebook-oldalunk
Eszperantó tanfolyamok

Real Time Web Analytics

Clicky